Tussenstand en ontwikkelingen ParkinsonConnect

ParkinsonConnect is in november 2014, tijdens het ParkinsonNet congres, gelanceerd. Ondertussen is er een hoop gebeurd op het platform, en dat delen we graag met u.
Op het moment genieten gebruikers van ParkinsonConnect van een aantal functionaliteiten die we in dit nieuwsbericht kort beschrijven. Ook vertellen we u over een aantal toekomstige ontwikkelingen.

1. Notificaties van blogs

Alle gebruikers zijn standaard ‘geabonneerd’ op blogs van groepen waar zij lid van zijn. Dit houdt in dat u, zodra er een nieuw blogbericht verschijnt, hier een e-mailnotificatie van krijgt in uw mailbox (op het adres zoals ingesteld in uw account) en een melding ontvangt in uw ParkinsonConnect omgeving. Op onderstaande afbeelding ziet u naast uw naam een geel ‘1’-tje verschijnen. Dit is zo’n melding. U opent deze door erop te klikken.

NOTIFICATIES copy

 

2. Privé-berichten sturen naar andere gebruikers

Het is weer mogelijk om privé-berichten te sturen naar andere gebruikers binnen ParkinsonConnect: dit doet u via de groepen waar u lid van bent. Door te navigeren naar Mijn Groepen > [bijv. ParkinsonNet regiogroep] > Leden > [naam van de persoon waar u een bericht naar toe wil zenden] > Bericht. Bekijk ook onderstaande afbeelding.

ParkinsonConnect privebericht versturen naar andere gebruiker

Een overzicht van al uw verstuurde berichten en conversaties? Dat vindt u terug in uw persoonlijke tabblad door te klikken op inbox.

ParkinsonConnect inbox priveberichten

 

3. Help-groep

We hebben de Help-groep geïntroduceerd die toegankelijk is voor alle ParkinsonConnect gebruikers. Hier stelt u vragen omtrent het gebruik en informeren we u over de inzet van verschillende functionaliteiten zoals de blog, het forum en bestanden delen.

Schermafbeelding 2015-04-07 om 17.14.27 copyEen probleem dat vaak is gemeld door een aantal gebruikers, is het ontvangen van vreemde e-mails of dubbele e-mails naar aanleiding van een geschreven blog. Ook  kregen sommige gebruikers na het klikken op de link in deze e-mails de melding dat hij of zij niet de bevoegde rechten had om deze blog te lezen. Dit hebben wij, net zoals u waarschijnlijk, als erg vervelend ervaren en zo snel mogelijk opgepakt en opgelost.

 

Ontwikkelingen ParkinsonConnect: wat gaat er gebeuren?

Op basis van uw input en eerdere ervaringen die door ons zijn opgedaan met het MijnParkinsonZorg-platform staan er een aantal nieuwe functionaliteiten op onze to-do lijst die spoedig zullen worden geïntroduceerd. Dit zijn:

1. Gebruikers kunnen zélf een account aanmaken

Op het moment is het zo dat aspirant ParkinsonConnect gebruikers via een formulier op de ParkinsonConnect.nl website een account toegewezen krijgen door één van onze medewerkers. Dit kost onnodig veel tijd en is foutgevoelig. Daarom werken we hard om zo snel mogelijk een oplossing te bieden voor dit probleem, namelijk de mogelijkheid om gebruikers zélf een account aan te laten maken.

Door deze functionaliteit te introduceren hopen we een drempel weg te nemen en het gebruikers zo makkelijk mogelijk te maken om ook te participeren op ParkinsonConnect.
Dit kan overigens iedereen zijn: het platform is bij uitstek geschikt voor ParkinsonNet zorgverleners om samen te werken op regionaal en nationaal niveau. Maar biedt ook patiënten, mantelzorgers of geïnteresseerde in de ziekte van Parkinson de mogelijkheid om in contact te komen met lotgenoten en meer informatie over de ziekte in te winnen.

ParkinsonNet zorgverleners hebben exclusief toegang tot de ParkinsonNet Nederland groep, een groep specifieke voor hun regio en een eventuele monodisciplinaire groep.
De Parkinson groep is toegankelijk voor alle gebruikers van ParkinsonConnect en een plek waar onderling kennis delen en ‘ontmoeten’ centraal staat. Bij uitstek ook een plek waar patiënten met elkaar in contact kunnen komen, maar ook met (ParkinsonNet) zorgverleners. Om dit te ondersteunen zal binnenkort ook middels een icoon op het profiel zichtbaar worden gemaakt welke gebruiker een (ParkinsonNet) zorgverlener is.

2. Gebruikers kunnen verzoek doen tot lidmaatschap bij groep: groepseigenaar geeft goedkeuring

Nadat een gebruikers zich nu heeft aangemeld voor ParkinsonConnect delen wij deze persoon in in de groepen waar hij of zij ‘thuishoort’: dit is in veel gevallen de ParkinsonNet Nederland, Parkinson en één of meerdere regiogroepen. Dit doen wij op basis van onze administratie zoals u die bij ons heeft doorgegeven: laat eventuele wijzigingen in bijvoorbeeld regio door een verhuizing daarom ook altijd aan ons weten.

Bovenstaande methode werkt in principe goed, alleen geloven wij erin dat ParkinsonNet zorgverleners zelf goed weten van welke groepen zij lid willen en ‘moeten’ worden. Daarom is het binnenkort mogelijk om een verzoek te doen tot aansluiting wat vervolgens wordt gehonoreerd wordt door de groepseigenaar (dit kan de regiocoördinator of een medewerker van ParkinsonNet zijn). Hierdoor is het voor gebruikers mogelijk om zich zelfstandiger te bewegen door ParkinsonConnect: iets wat wij erg belangrijk vinden.

ParkinsonConnect aanmelden groepen

3. Design- en vormgeving

Op ParkinsonConnect blijken een aantal schermen momenteel onvoldoende duidelijk te zijn en soms voor verwarring te zorgen. Op basis van berichten die van van gebruikers ontvangen zal dit worden verbeterd. Zo wordt het scherm bij binnenkomst ‘opgeschoond’ zodat u daar op een prettige manier in één oogopslag kan zien wat u aangaat.

Een ander voorbeeld is bijvoorbeeld de blogs: deze laten nu veel witruimte zien en zijn erg breed van opzet. Door hier kritisch naar te kijken gaan we ook daar een verbeterslag in maken om de leesbaarheid van de blogs te verbeteren.

Zodra bovenstaande aanpassingen beschikbaar zijn op ParkinsonConnect zullen wij u daar op deze plek over informeren.

Steeds beter dankzij u

Wij werken er hard aan om ParkinsonConnect steeds beter en prettiger in het gebruik te maken. Onze ambitie daarbij is om ParkinsonConnect dé online ontmoetingsplek voor patiënten, zorgverleners, mantelzorgers en alle andere geïnteresseerden te laten zijn. Dit kan alleen met uw hulp. Heeft u ideeën, suggesties, problemen of andere opmerkingen? Laat dat dan hieronder weten. Alvast bedankt!