Nieuwe functionaliteiten en verbeteringen

De afgelopen tijd zijn we druk bezig geweest nieuwe functionaliteiten toe te voegen aan ParkinsonConnect. In dit bericht vindt u een overzicht van alle nieuwe functionaliteiten en verbeteringen.

Samenvatting

 • Wachtwoordbeleid: Het wachtwoordbeleid is aangepast. Nieuwe wachtwoorden moeten nu aan striktere regels voldoen. Oude wachtwoorden blijven intact.
 • Volgen forumcategorie (eigen ‘groep’ per discipline): Het is nu mogelijk om te abonneren op een forumcategorie. Dit maakt het mogelijk om binnen een groep een aparte plek per discipline in te richten.
 • Preview van bestanden: Bij het uploaden van een bestand wordt nu automatisch een preview van het bestand gegenereerd.
 • Bugs: Diverse bugs zijn verholpen.

Wachtwoordbeleid

We streven ernaar om ParkinsonConnect zo veilig mogelijk te maken. Een van de onderdelen die bij veiligheid hoort is het hebben van veilige wachtwoorden. Om deze reden hebben we ons wachtwoordbeleid aangescherpt. Een wachtwoord voor ParkinsonConnect moet nu:

•    Minimaal 8 tekens lang zijn
•    Minimaal 1 kleine letter bevatten
•    Minimaal 1 cijfer bevatten
•    Minimaal 1 hoofdletter bevatten
•    Minimaal 1 symbool bevatten (_.!@$*=-?).

Bestaande wachtwoorden blijven intact en hoeven niet aangepast te worden. Pas wanneer u een nieuw wachtwoord aanmaakt moet het wachtwoord aan de bovenstaande regels voldoen.

Abonneren op forumcategorie

Een veel verzochte functionaliteit is het hebben van verschillende subgroepen binnen een regiogroep.  Dit is vanaf nu mogelijk door op het forum van uw groep een categorie te volgen.
Om een duidelijke uitleg te geven over hoe deze nieuwe functionaliteit werkt is het goed om de hiërarchie van het forum te weten.

 • Categorie: Een categorie is de bovenste map op het forum. In een categorie vindt u onderwerpen. Een voorbeeld van een categorie is ‘Algemeen community forum’ in de ParkinsonNet Nederland groep.
 • Onderwerp: Een onderwerp is de titel van een gesprek dat onder een bepaalde categorie ligt. Onder de categorie ‘Algemeen community forum’ vindt u bijvoorbeeld het onderwerp ‘Gebruik cannabis bij parkinsonisme/parkinson’.
 • Bericht: Binnen een onderwerp vindt u de berichten die bij het onderwerp horen.

Het was al mogelijk om te abonneren op een onderwerp, u krijgt dan een mailtje wanneer er een nieuw bericht in het onderwerp wordt geplaatst. Het is nu ook mogelijk uzelf te abonneren op een categorie. U krijgt dan een mailtje wanneer er in de categorie die u volgt een nieuw onderwerp wordt geplaatst.

Iedere discipline zijn eigen ‘groep’

Door deze functionaliteit is het voor verschillende disciplines makkelijker hun eigen plekje te hebben binnen een regiogroep. We leggen u in een paar stappen uit hoe u dit in uw groep kan realiseren:

 1. Navigeer naar uw regiogroep en ga naar het forum.
 2. Maak een nieuwe categorie aan door rechts op de ‘+Nieuwe Categorie’ knop te drukken. Wanneer u deze knop niet ziet is dat omdat u geen rechten heeft een nieuwe categorie aan te maken. Neem hiervoor contact op met uw regiocoördinator, hij of zij heeft deze rechten namelijk wel.
 3. Vul de naam en beschrijving van de nieuwe categorie in en maak de categorie aan. In dit voorbeeld maken we een groep voor fysiotherapeuten aan.
 4. Wanneer u de categorie heeft aangemaakt. Kunt u deze volgen door voor de titel van de categorie op het ‘Wifi’ icoontje klikken of binnen de categorie op de ‘Volgen’ knop te klikken. De tekst ‘Categorie gevolgd’ verschijnt dan in uw beeld.

  U ontvangt nu een e-mailnotificatie wanneer er een nieuw onderwerp in de gevolgde categorie wordt geplaatst! Afhankelijk van de afspraken binnen uw groep is het handig om alle disciplines op te roepen hun eigen categorie te volgen.
 5. Om dit voorbeeld compleet te maken, maken we met een ander account een onderwerp binnen de categorie ‘Fysiotherapie’ aan. Dit kan door in de categorie rechts op de ‘+Nieuw Onderwerp’ knop te klikken.
 6. Maak het onderwerp aan. In dit voorbeeld maken we een onderwerp met de naam ‘Casusbespreking’ aan.
 7. Wanneer u het onderwerp geplaatst heeft krijgt iedereen die de categorie gevolgd heeft waar het geplaatste onderwerp in staat een e-mailnotificatie.

Preview bestanden

Het uploaden van bestanden geeft nu altijd een preview van het bestand. Dit betekend dat u het bestand niet meer hoeft te downloaden om het te bekijken.

Bugs

Tijdens deze update zijn er ook een aantal bugs opgelost:

 • Sommige gebruikers ondervonden een bug in Internet Explorer waarbij zij bij het toevoegen van een blog- of forumbericht geen cursor in beeld kregen en dus niet konden typen.
 • Gebruikers van bepaalde versies van Internet Explorer ondervonden een bug waarbij zij bij het toevoegen van een blog- of forumbericht geen afbeelding of link konden invoegen.
 • Op de mobiele versie van ParkinsonConnect overlapten de tags en reacties elkaar bij blogberichten.